Onze werkwijze

Onze werkwijze is ervoor gáán. Wij houden van doorpakken en gaan meteen van start als u ons aan het werk zet. Wij streven ernaar uw openstaande vordering binnen 10 dagen te incasseren. Dan blijft het beperkt tot een minnelijk traject en hoeven wij dus geen gerechtelijke stappen te nemen. Dat scheelt tijd en geld! Lukt dat niet? Dan pakken wij door. Daarbij blijft uw vaste contactpersoon altijd in contact met u. Zonder overleg gaan wij nergens heen. En in alle gevallen geldt onze No Cure No Pay garantie. Laagdrempeliger kan het haast niet!

Onze werkwijze

Er is altijd wel reden waarom klanten hun facturen of rekeningen niet betalen. Daar zijn wij ons bewust van.
Daarom gaan wij met onze jarenlange ervaring in het achterhoofd eerst op zoek naar die reden.
Met inzicht in het gedrag en de motivaties van uw debiteur, kunnen wij gerichter stappen ondernemen om hun betalingsgedrag te beïnvloeden.
Daarvoor gebruiken wij altijd een positieve benadering; met positieve coaching kom je tenslotte veel verder.
Met constante terugkoppeling naar zowel u als uw debiteur, houden wij de lijnen warm.
Als de debiteur het gevoel heeft dat ‘wij’ ergens komen, is zijn bereidheid om te betalen meestal groter.

Nog even op een rijtje

Stap 1

Dien uw incasso in

Via het formulier op onze website kunt u uw incasso eenvoudig indienen. Vervolgens gaan onze incassospecialisten meteen voor u aan het werk. 

Binnen tien dagen duidelijkheid

Onze ervaring leert ons dat wij veruit de meeste incassozaken binnen 10 dagen kunnen afsluiten. Duidelijke communicatie en doortastendheid zijn hier de toverwoorden.

 

Stap 2

De minnelijke procedure

Minnelijk betekent eigenlijk dat u een zaak, in overleg, oplost. In het geval van incasso betekent dit, dat wij de incasso eerst proberen te innen zonder tussenkomst van de rechter. Onze incassojuristen bekijken de situatie en bepalen de aanpak die passend is voor de vordering.

Kosten voor de debiteur

De incassokosten die in deze fase worden gemaakt, zijn reeds voor rekening van de debiteur. Deze kosten komen bovenop het bedrag van de openstaande vordering. Behalen we in deze fase geen succes dan is de volgende stap in onze aanpak de gerechtelijke procedure.

Stap 3

De gerechtelijke procedure

Als na de minnelijke fase de vordering nog steeds open staat, kunnen wij er samen voor kiezen de gerechtelijke procedure te starten. Wij weten als geen ander hoe dat werkt en wij vertellen u van tevoren alles wat u daarvoor moet weten. Onze incassojuristen beoordelen van tevoren hoe kansrijk de procedure is.

Wat wij doen

Wij stellen de dagvaarding voor u op, wij staan u bij in de rechtbank en wij kunnen, met positief vonnis beslag, leggen met de hulp van een deurwaarder. Wij zetten alles op alles om uw vordering te incasseren. En bovendien staan wij altijd voor u klaar met advies en een luisterend oor.

Kosten inzichtelijk

De kosten van de procedure proberen wij te verhalen op uw debiteur. Van tevoren moet u wel een deel voorschieten om de procedure op te starten.