Incassokosten

Wat zijn incassokosten en hoeveel is dat dan? Als u al lang wacht op uw geld, zit u er niet op te wachten nóg meer kosten te maken. Het is tenslotte niet uw schuld dat uw debiteur niet betaalt. De hoogte van de incassokosten is afhankelijk van het feit of uw debiteur een particulier is of een bedrijf. Daarnaast rekenen wij boven bepaalde bedragen een kleine opslag. Maar daar komt bij dat wij werken op basis van No Cure No Pay én dat u de kosten voor incasso vaak kunt doorbelasten aan uw debiteur.

​Incassokosten particulieren

De incassokosten voor particulieren zijn vastgelegd in de Wet Incassokosten (de WIK). Deze kosten zijn altijd een percentage van het factuurbedrag, met een minimum van € 40 en een maximum van € 6.775. Er is een speciale staffel die aangeeft welk percentage u kunt hanteren. Die vindt u hieronder.

incassokosten

Incassokosten bedrijven

Als uw klant een bedrijf is, zit u minder vast aan de WIK. In de algemene voorwaarden of uw overeenkomst met de klant kunt u dan ook andere afspraken opnemen over betaaltermijnen en kosten voor te laat betalen. Volgens de wet moeten deze kosten wel redelijk zijn. Wij kunnen u adviseren over wat hierin redelijk is.

Wie betaalt?

Incasso2 werkt op basis van No Cure, No Pay. Als wij de vordering niet kunnen incasseren (No Cure), dan brengen wij niets bij u in rekening (No Pay). Kunnen wij de vordering wél incasseren, dan berekenen wij de incassokosten door. Deze kunt u doorberekenen aan uw debiteur. Het kan echter voorkomen dat de klant weigert deze kosten te betalen, bovenop de factuur. In dat geval berekenen we de kosten uiteraard wél gewoon door aan u. Bereken de kosten met onze calculator. Dan weet u meteen waar u aan toe bent!

INCASSOKOSTEN BEREKENEN

Benieuwd wat het gaat kosten?

~

Vul de gegevens in

~

Bereken direct de kosten

~

Kom meteen in actie

~

No Cure? No Pay!